J. K. Rowling je tudi najbolje plačana pisateljica na svetu in tretja najbolje plačana zvezdnica na svetu. Foto: Reuters
J. K. Rowling je tudi najbolje plačana pisateljica na svetu in tretja najbolje plačana zvezdnica na svetu. Foto: Reuters
Največji zvezdniški zaslužkarji iz Evrope
Največji zvezdniški zaslužkarji iz Evrope. Za povečavo kliknite na sliko. Foto: Forbes

Omenjenih 95 milijonov je Rowlingova zaslužila s sodelovanjem pri pisanju drame Harry Potter in otrok prekletstva, ki je nastala po izvirni zgodbi J. K. Rowling ter Johna Tiffanyja in Jacka Thorna, prinaša pa nadaljevanje zgodbe o Harryju Potterju, njegovih prijateljih in družini 19 let po zadnjih dogodivščinah. Samo v tiskani obliki so lani prodali več kot 1,3 milijona izvodov, poleg tega pa so predstave v Londonu in New Yorku praktično razprodane.

Rowlingova ni le največja evropska zvezdniška zaslužkarica, ampak tudi najbolje plačana pisateljica na svetu in tretja najbolje plačana zvezdnica na svetu, so po poročanju Reutersa sporočili iz revije Forbes, ki slovi po tovrstnih lestvicah.

Dva milijona manj kot Rowlingova v žep pospravil Ronaldo
Kot omenjeno, se je na drugem mestu znašel portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je lani zaslužil 93 milijonov, na tretjem mestu je zasedba Coldplay (88 milijonov), sledi še ena britanska glasbenica, Adele (69 milijonov), nato pa edini Švicar na seznamu med prvimi dvajsetimi, Roger Federer, ki je lani v že pospravil 65 milijonov.

Večina zveznikov, ki so uvrščeni na seznam, prihaja iz Združenega kraljestva. Poleg že omenjenih še: zvezdniški kuhar Gordon Ramsay, glasbeniki Elton John, Paul McCartney, Calvin Harris in Ed Sheeran, pa športniki, dirkač formule ena Lewis Hamilton, nogometaš Gareth Bale in golfist Rory McIlroy ter glasbeni producent Simon Cowell.

Na lestvici so poleg njih še Tiësto (Nizozemska), Sebastian Vettel (Nemčija), Novak Đoković (Srbija), Fernardo Alonso (Španija), Conor McGregor (Irska) in Zlatan Ibrahimović (Švedska).

Zanimivo je, da so bila lani na seznam največjih zaslužkarjev v Evropi uvrščena tudi velika glasbena imena, kot so U2, The Rolling Stones in One Direction, a jih letos na seznamu ni več.