Jan Polanc je bil lani na Touru zelo zaslužen za veliko zmago Tadeja Pogačarja, letos pa ga ne bo ob kapetanu ekipe UAE. Foto: Reuters
Jan Polanc je bil lani na Touru zelo zaslužen za veliko zmago Tadeja Pogačarja, letos pa ga ne bo ob kapetanu ekipe UAE. Foto: Reuters
Sorodna novica Dobra šola za Pogačarja pred Tourom, kjer bo brez Polanca

Mezgec je želel nastopiti na Dirki po Sloveniji, a mu je nastop preprečila okužba s koronavirusom. Ali ga bo ekipa BikeExchange uvrstila na seznam udeležencev Dirke po Franciji, bo znano v ponedeljek, vsekakor pa je bila zmaga na petkovi dirki dobrodošla: "Dva meseca nisem dirkal, vedel sem, da potrebujem takšen način dirkanja: regenacija, šprint, bremza, gas ... to doživiš lahko le na kriteriju. In gnečo, ki simulira šprint. To sem potreboval," je povedal Mezgec.

Luka Mezgec dobil dirko za pokal Tadeja Pogačarja

Kriterij je bil dolg 40 kilometrov (36 krogov), kolesarji so morali na vmesnih sprintih (štel je vsak tretji krog) zbirati točke (točkovanje 5-3-2-1).

Kamere so seveda lovile tudi Tadeja Pogačarja. Kakšen je njegov komentar, potem ko pri UAE Emirates v ekipo za Tour niso uvrstili Jana Polanca? "Tudi jaz sem nekako razočaran, saj gre za dobrega prijatelja. Žal so se v ekipi tako so se odločili. Rui Costa je v Švici pokazal dobro pripravljenost in nekako se ni izšlo."

Pogačar si je za zadnjo pripravljalno dirko pred Francijo izbral Dirko po Sloveniji, jo dobil v velikem slogu in – ujel tekmovalni ritem: "Že v prejšnjih sezonah sem pri mlajših članih in starejših mladincih videl, da mi ne ugaja, če nimam tekmovalnega ritma, sploh kadar je vroče. Letos smo se odločili za nastop v Sloveniji, čeprav smo imeli v mislih Dofinejo."