Novinar Rasmus Tantholdt v pogovoru s katarskimi varnostniki. Foto: Reuters
Novinar Rasmus Tantholdt v pogovoru s katarskimi varnostniki. Foto: Reuters

Po poročanju The Guardiana se je incident zgodil v torek zvečer, organizatorji pa so se za dejanje že opravičili.

"Po pregledu veljavne turnirske akreditacije in dovoljenja za snemanje ekipe se je varnostnik na kraju samem opravičil izdajatelju televizijskega programa, preden je ekipa nadaljevala svoje dejavnosti," so sporočili organizatorji.

"Povabili ste ves svet"
Novinar Rasmus Tantholdt je v živo govoril z voditeljem poročil na Danskem, ko so se za njim na električnem vozičku pripeljali trije moški in poskušali blokirati objektiv kamere. "Povabili ste ves svet, naj pride sem, zakaj zdaj ne moremo snemati? To je javno mesto," je novinar vprašal varnostnike in dodal: "Ali želite razbiti kamero?"

Incident, ki se je zgodil le pet dni pred začetkom svetovnega prvenstva, je znova odprl temo, ki je bila občutljiva za organizatorje turnirja. Ti so namreč zanikali trditve, da obstajajo stroge omejitve glede tega, kje lahko mediji snemajo v Katarju in kje ne. Organizatorji so povedali, da so pozneje govorili s Tantholdtom in tudi "izdali nasvet vsem, naj spoštujejo dovoljenja za snemanje, ki veljajo za turnir".

Danska nogometna zveza je bila sicer eden najglasnejših kritikov države gostiteljice zaradi kršenja človekovih pravic in ravnanja z nizko plačanimi delavci migranti.

Danskim novinarjem že zagodli v Katarju