Karim Benzema na sobotnem treningu v Dohi. Foto: Reuters
Karim Benzema na sobotnem treningu v Dohi. Foto: Reuters

Pozno popoldne je iz tabora Francozov prišla informacija, da je napadalec Reala začutil ostro bolečino v stegenski mišici in moral zapustiti trening. Francoski mediji so pisali, da je izgubljen za uvodno torkovo tekmo proti Avstraliji in da je pod velikim vprašajem tudi njegovo sodelovanje na naslednjih preizkušnjah. Zdravniška služba je nato opravila dodatne preiskave, po njih pa je postalo jasno, da sijajni napadalec na Bližnjem vzhodu ne bo odigral niti minute.

"Ima težave s sprednjim delom levega stegna. Celotna ekipa deli Karimovo žalost in mu želi čimprejšnje okrevanje," so na Twitterju zapisali pri francoski reprezentanci.

"Zelo sem žalosten zaradi Karima, ki si je to svetovno prvenstvo postavil za velik cilj. Kljub novim težavam popolnoma zaupam svoji ekipi. Naredili bomo vse, da se spoprimemo z ogromnim izzivom, ki nas čaka," je povedal selektor branilcev naslova svetovnega prvaka iz Rusije 2018 Didier Deschamps. Zamenjave v izbrani vrsti lahko vpokliče do ponedeljka, vendar, kot poroča L'Equipe, tega ne bo storila. Francozi bodo imeli torej v Katarju 25 in ne 26 igralcev.

34-letni Benzema se je šele v soboto priključil reprezentančnim kolegom na treningu s polno obremenitvijo. Predtem od začetka zbora v ponedeljek ni treniral, v zadnjem mesecu in pol je imel namreč veliko težav s stegensko mišico. Za Real iz Madrida je na zadnjih šestih tekmah odigral le pol ure, v zadnjih tednih pa je vse napore vložil v nastop na SP-ju.

V soboto je prvič s soigralci treniral tudi branilec Raphael Varane, ki okreva po poškodbi kolena.

Sorodna novica Naslednji izziv za Benzemaja? "Postati svetovni prvak s Francijo."

Velika želja se mu ne bo izpolnila

Pred štirimi leti Benzema ni bil del zmagovite ekipe Francije, za katero med letoma 2015 in 2021 sploh ni igral zaradi odgovornosti za škandal v zvezi z izsiljevanjem soigralca Mathieuja Valbuene.

Lani se je za evropsko prvenstvo vrnil v reprezentanco. Kljub štirim njegovim golom so Francozi izpadli že v osmini finala proti Švici po izvajanju 11-metrovk. Oktobra lani je bil nato nogometaš iz Lyona ključni mož za zmago Francije v prejšnji izvedbi Lige narodov, Real pa je popeljal do zmage v Ligi prvakov.

Pika na i je bila osvojitev zlate žoge pred mesecem dni. "Obljuba moji mami je izpolnjena, a še vedno imam želje. Rad bi osvojil svetovno prvenstvo s Francijo," je na novinarski konferenci po prejemu čislane nagrade napovedal Benzema ...

Številne težave za Deschampsa

Deschamps je že pred zborom reprezentance ostal brez vezistov Paula Pogbaja in N'Goloja Kanteja, branilca Presnela Kimpembeja in vratarja Mika Maignana. Pred dnevi je zaradi poškodbe odpadel še napadalec Christopher Nkunku, najboljši strelec nemškega prvenstva. Tega je v ekipi zamenjal član Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani.

V skupini D sta poleg Francije in Avstralije še Danska in Tunizija.