Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Humoreska tega tedna

4 epizod

Humoreska tega tedna

4 epizod


Prinaša besedila iz zakladnice slovenske in tuje književnosti, ki so šaljiva, zabavna in razvedrilna, vendar napisana z literarno roko.

11.08.2024

Jaroslav Hašek: Dobri vojak Švejk in nadporočnik Lukaš

Avgustovske Humoreske namenjamo češkemu pisatelju Jaroslavu Hašku in njegovemu satiričnemu romanu Dobri vojak Švejk. V uvodu h knjigi je Hašek zapisal, da velika doba zahteva velike ljudi in da so to sicer neznani junaki, skromni, brez napoleonske slave in zgodovine, vendar bi razčlenitev njihovih značajev zasenčila celo slavo Aleksandra Makedonskega. Švejk je torej tak junak. Svetovni spopad je najprej opazoval iz zaledja, tudi kot sluga nadporočnika Lukaša. Odlomek pripoveduje o njunem prvem srečanju. Prevajalec: Jože Zupančič, interpret: Polde Bibič, režiser: Igor Likar, glasbeni opremljevalec: Marko Stopar, tonski mojster: Staš Janež, urednica oddaje: Vida Curk, Ana Rozman, leto nastanka: 2005.


04.08.2024

Jaroslav Hašek: Dobri vojak Švejk poseže v svetovno vojno

Avgustovske Humoreske namenjamo češkemu pisatelju Jaroslavu Hašku – živel je med letoma 1883 in 1923 – in njegovemu nepozabnemu Dobremu vojaku Švejku. V tokratni humoreski bomo slišali, kako se je vse skupaj začelo oziroma kako je dobri vojak Švejk posegel v svetovno vojno. Uvodno poglavje mojstrske satire Jaroslava Haška boste slišali v radijski priredbi Mateja Juha. Delo je prevedel Jože Zupančič. Prevajalec je Jože Zupančič, interpreti: Janez Hočevar Rifle, Violeta Tomič, Primož Pirnat in Zvone Hribar, režiserka: Špela Kravogel, glasbena opremljevalka: Nina Kodrič, tonski mojster: Nejc Zupančič, urednika oddaje Matej Juh in Ana Rozman. Leto nastanka: 2014.


28.07.2024

Ilija Trojanow: Moja olimpijada

V nasprotju z večino športnih navdušencev, ki se v času olimpijskih iger prilepijo na zaslone, je nemški pisatelj bolgarskega rodu Ilija Trojanow pri skoraj petdesetih letih sklenil, da se bo v štirih letih preizkusil v čim več olimpijskih panogah. In kje bi bilo najzanimiveje spremljati naprezanje navdušenega rekreativnega športnika? Mogoče na triatlonski tekmi in v gimnastičnih preizkušnjah. Pravajalka Mojca Kranjc, interpret Urban Kuntarič, režiser Klemen Markovčič, glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina, tonski mojster Urban Gruden, urednik oddaje Vlado Motnikar. Produkcija 2024.


21.07.2024

Anton Pavlovič Čehov: Hudobni deček, Odlikovanje, Na hipnotizerski seansi

V zadnji iz cikla Humoresk tega tedna, posvečenih humornim zgodbam Antona Pavloviča Čehova z začetka njegove pisateljske poti, boste slišali tri zgodbice z naslovi Hudobni deček, Odlikovanje in Na hipnotizerski seansi. Prevedla jih je Ana Krauthaker. Interpretira jih Andrej Nahtigal, glasbena oprema Marko Stopar, zvok in montaža Mirko Marinšek, režija Alen Jelen, urednica ponovitve oddaje Tesa Drev Juh. Produkcija leta 2009.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov