Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Koncertni dogodki na tujem

4 epizod

Koncertni dogodki na tujem

4 epizod


S tujih koncertnih prizorišč ponujamo najnovejše posnetke najboljših orkestrov, solistov in dirigentov današnjega časa.

13.08.2024

Leonidas Kavakos v Hamburgu

Orkester Filharmonije na Labi Severnonemškega radia iz Hamburga je na zadnjem koncertu lanske sezone gostil slovitega violinista Lenidasa Kavakosa, ki je poustvaril Koncert za violino in orkester št. 3 v G-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.Večer se je začel s prvo simfonično pesnitvijo Višegrad iz cikla Moja domovina Bedricha Smetane in končal z znamenito Simfonijo št. 9 v e-molu Antonina Dvoraka. Dirigiral je šef dirigent Alan Gilbert.


06.08.2024

Richard Strauss in Dmitrij Šostakovič

Izbrali smo posnetek Simfoničnega orkestra Berlinskega radia, ki je 12. maja na koncertu v berlinski Koncertni hiši izvedel Štiri poslednje pesmi Richarda Straussa in Simfonijo št. 10 v e-molu Dmitrija Šostakoviča. V vlogi solistke je nastopila sopranistka Camilla Nylund. Dirigent je bil Tarmo Peltokoski.


30.07.2024

Frank Peter Zimmermann v Kraljevi Albertovi dvorani v Londonu

Londonskemu filharmoničnemu orkestru in njegovemu glavnemu dirigentu Edwardu Gardnerju se je na koncertu 3. februarja v Kraljevi Albertovi dvorani v Londonu pridružil mednarodno znani violinist Frank Peter Zimmermann. Na programu sta bila Violinski koncert v h-molu sira Edwarda Elgarja in Simfonija št. 2 v C-duru Roberta Schumanna.


23.07.2024

Za obzorjem

Šef dirigent Alain Altinoglu je s Simfoničnim orkestrom Frankfurtskega radia na koncertu 16. junija v Frankfurtu predstavil dve deli, ki sta nastali v razmiku več kot stoletje, a se kljub temu smiselno ujemata. Pesem o zemlji Gustava Mahlerja na splošno velja za eno najboljših del, ki jih je napisal veliki simfonik. Mahler ni dočakal premiere te hibridne oblike cikla orkestralnih pesmi in simfonije, ki jo je dokončal dve leti pred smrtjo; krstna izvedba je bila v Münchnu leta 1911. Na podlagi prepesnitev starodavne kitajske lirike je Mahler ustvaril vseobsegajoč labodji spev, slovo od zemlje in življenja. Velika pesem,, včasih skoraj kot iz drugega sveta. Zdi se, da nam govori kot iz drugega sveta tudi simfonična pesnitev Metacosmos islandske skladateljice Anne Thorvaldsdottir, ki je nastala po naročilu Newyorških filharmonikov in bila premierno izvedena leta 2018.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov