Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Kmalu bodo del Kardeljeve ceste v Mariboru, ki je za zdaj še dvopasovna dvosmerna cesta, preuredili v enopasovno dvosmerno cesto. Avgusta se bodo namreč le lotili obnove tamkajšnjega vozišča, ki se že več let pogreza, več mesecev pa je tam en pas nevozen in omejen z začasno talno signalizacijo.

Obnovo prometne Kardeljeve ceste v Mariboru, med Cesto proletarskih brigad in Metelkovo ulico, kjer je desni vozni pas proti Pohorju že povsem neustrezen in zadnje mesece zaradi ugrezanja tudi nevozen, bodo izvedli v začetku avgusta, pri čemer bodo preplastili najbolj dotrajane dele vozišča. Ob tem bodo preuredili in na novo uredili obstoječe avtobusno postajališče, pojasnjujejo na mariborski občini.

Ob tem bo spremenjen tudi prometni režim, pri čemer bodo - v soglasju z Mestno četrtjo Nova vas - cesto iz dvopasovne dvosmerne preuredili v enopasovno dvosmerno. Na občini še izpostavljajo, da bodo na novo izvedli tudi obojestranski izris parkirnih mest, ki bodo namenjena parkiranju stanovalcev bližnjih stanovanjskih enot.

Kot je znano, je stanje cest v Mariboru marsikje klavrno. Občina ocenjuje, da bi za obnovo dotrajanih cest v naslednjih petih letih morala nameniti okoli 21 milijonov evrov. Predlani so za redno vzdrževanje javnih prometnih površin porabili 2 milijona 150 tisoč evrov, milijon 250 tisoč pa za obnovo asfaltnih vozišč. Lani je občina za vzdrževanje in obnovo namenila 3 milijone evrov, v prvi polovici tega leta pa dva milijona in pol.