Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Tik pred začetkom božično-novoletnih praznikov je z mariborske občine prišla novica o zamenjavah na nekaterih vodilnih delovnih mestih. Kot so nam potrdili bo vodenje mestne uprave v kratkem zapustil direktor Boris Železnik, brez pooblastil pa je ostal tudi vodja Urada za komunalo, promet in prostor Vili Eisenhut.

Govorice o odhodu direktorja mestne uprave Borisa Železnika so se na spletu pojavile že pred nekaj dnevi, a se župan Saša Arsenovič takrat ni jasno opredelil do navedb. Z občine pa so nam zdaj potrdili, da se Arsenovič in Železnik po letu sodelovanja razhajata zaradi različnih pogledov na vodenje mestne uprave. Železnik sicer uradne odpovedi delovnega razmerja še ni prejel.

Kdo ga bo nadomestil v času do objave razpisa, še ni znano. Že nekaj časa pa se omenjata imeni direktorja Javnega komunalnega podjetja Radlje ob Dravi in nekdanjega direktorja Direkcije Republike Slovenije za ceste Gregorja Ficka, ki je navedbe na spletnih omrežjih pred časom zanikal, in vodje Liste Arsenovič za Maribor Nataše Rodošek. Ficka in Rodoškove nam danes ni uspelo priklicati.

Do sprememb pa prihaja tudi v vodstvu Urada za komunalo, promet in prostor – brez pooblastil je namreč ostal njegov dolgoletni vodja Vili Eisenhut, ki pa bo obdržal delovno mesto sekretarja. Po telefonu nam je dejal, da navedb ne bo komentiral. S prvim januarjem bo vodenje urada po pooblastilu do preklica prevzel vodja Urada za gospodarske dejavnosti Gorazd Škrabar.

Spremembe pa bo dočakala tudi nekdanja direktorica mestne uprave in sedanja pomočnica direktorja Mateja Cekić. S prvim januarjem bo do preklica prevzela vodenje Urada za finance, ki ga je do sedaj po pooblastilu vodila Nataša Sluga, a bo po sklepu ostala tudi pomočnica direktorja.