Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije je objavilo poziv, v katerem vabijo k predlaganju kandidatov za stanovski nagradi Kristalni mikrofon za dolgoletne dosežke na napovedovalskem področju in priznanje Ane Mlakar za obetavnega mladega napovedovalca.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Zadnja in doslej edina prejemnica priznanja Ane Mlakar na regionalnem RTV centru Maribor je voditeljica jutranjega in dnevnega programa Radia Maribor Jasmina Bauman. "Čista umetnost je preklapljati med tako različnimi vsebinami, včasih se počutim, kot da imam na sebi več oblačil, ki jih med radijskim programom slačim," je ob prejemu nagrade povedala Baumanova.

Mnoge mariborske napovedovalce je sicer izoblikovalo sodelovanje z dolgoletnim ustvarjalcem Dušanom Tomažičem, mnoge ljubljanske pa z že preminulo Ajdo Kalan, še pred njo z legendarno Ano Mlakar.

Predlogi naj vsebujejo:
- ime in priimek kandidata,
- naziv nagrade, za katero je predlagan,
- kratek oris kandidata in utemeljitev predloga,
- zvočni zapis kandidatove govorne interpretacije zahtevnejših besedil ali njegovega živega vodenja (5-10 minut) ali branja informativnih oddaj (3-5 minut)
- ime in priimek ter kontaktne podatke predlagatelja.

Predloge pošljite na elektronski naslov drustvo.napovedovalcev@gmail.com ali po pošti na Društvo napovedovalcev Slovenije, Radio Slovenija, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana do vključno petka, 27. 9. 2019.