Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

V občinah Hoče Slivnica, Maribor in Miklavž na Dravskem polju se začenja projekt povečanja zmogljivosti odvodnjavanja odpadnih voda. Gre za projekt, ki ga je občina Miklavž pogojevala z odstopom od pritožbe na Magnino okoljevarstveno soglasje, financiralo pa ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj.

Po več kot letu dni od začetka obratovanja Magne se začenja projekt povečanja zmogljivosti kanalizacijskega sistema v občinah Hoče Slivnica, Maribor in Miklavž na Dravskem polju. Po besedah Mikalvškega župana Egona Repnika gre za dolg države, ki je nastal s podpisom memoranduma še pred pravnomočnostjo okoljevarstvenega soglasja za Magnino lakirnico.

Vrednost investicije je 1.9 milijona evrov, denar naj bi zagotovilo Ministrstvo za gospodarstvo. Za letos je predvidena pridobitev vse potrebne dokumentacije. Najprej je na vrsti potrjevanuje DIP. Potrebno bo pridobiti vso projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje. Graditi naj bi začeli prihodnje leto. Pri tem projektu in prepustnosti kanalizacijskega sistema naj bi upoštevali tudi morebitno širjenje Magninega obrata. Za tega je država nedavno zgradila nov vzporedni železniški tir, ki je predviden za priključitev tovarne in tudi letališča.