Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Že pred časom so pri Društvu Up-ornik iz Maribora začeli z zbiranjem bakrenčkov, ta teden pa lahko sodelujete v akciji zbiranja odpadnega papirja.

"Že nekaj časa zbiramo cente - bakrene kovančke, naš Boris Krabonja jih je ljubkovalno poimenoval bakrenčki. Zbrali smo jih že kar nekaj, za okoli štiri tisoč evrov. Kar je res lep znesek," je za jutranji program povedal Marko Podgornik iz društva. Bakrenčki bodo stalna akcija, so se odločili. Če želite jih lahko prinesete v pisarno Up-ornika.

Kot piše na njihovi spletni strani:
- Vsi tisti, ki ste iz Maribora in okolice, se lahko oglasite v pisarni UP-ornika vsak četrtek med 16. in 19. uro na naslovu Zagrebška cesta 22, 2000 Maribor.
- Vsi tisti, ki ste iz Ptuja in okolice, se lahko oglasite v pisarni UP-ornika vsako sredo med 16. in 18. uro na naslovu Čučkova ulica 3, 2250 Ptuj.

Do petka pa je v teku še ena akcija – akcija zbiranja odpadnega papirja. "Tukaj pri nas že stoji zelen keson, ki nam ga je odstopila Surovina. Zbiramo odpadni papir, stare časopise, revije. Tako da vljudno vabimo vse, da nam jih prinesejo." Ves izkupiček od zbranega papirja bodo seveda ponovno namenili njihovim odjemalcem, v obliki trgovinskih bonov. Papir lahko pripeljete na Zagrebško cesto 22 Maribor.

Vabljeni, da prisluhnete celotnemu pogovoru: