Vabljeni na premiero muzikala, ki bo jutri ob 17. uri v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid sta gostila Nušo Korošec in Lano Jevremović.

Gre za muzikal, ki so ga pripravili na Centru Gustava Šiliha Maribor. Je že tretji avtorski muzikal. "Naš center ima že kar tradicijo, saj je to že tretji avtorski muzikal v naši izvedbi. Prva dva sta nastala v letih 2015, 2018 in sedaj po covidu pa smo zbrali nove moči in torej pripravili tretji popolnoma avtorski muzikal," je povedala Nuša Korošec.

Foto: MMC RTV SLO/Center Gustava Šiliha Maribor
Foto: MMC RTV SLO/Center Gustava Šiliha Maribor

Lana je tista, ki ji pripada glavna vloga. Glavni lik je Manja, ki se sooča z glasovi v glavi, ki ji govorijo, da ni dovolj dobra. Zgodba ima dober konec. "Malo me je bilo strah, ampak sem bila vesela, da bom sodelovala. Prvič, ko smo imeli vaje smo si razdelili besedilo, potem smo začeli vadit in dodajati ideje," je povedala Lana Jevremović. Lana je povedala, da ob njej nastopata še dve njeni prijateljici in da priprave niso bile preveč hude. Izjemno se veseli predstave, na muzikal pa se pripravljajo že tri mesece.

Jutranji voditelj Kristijan Šmid, Lana in Nuša. Foto: MMC RTV SLO/Katja Gregorec
Jutranji voditelj Kristijan Šmid, Lana in Nuša. Foto: MMC RTV SLO/Katja Gregorec

Za nastop na muzikalu je bilo ogromno zanimanja. Izmed 64 prijavljenih otrok so potem na avdiciji izbrali 13 nastopajočih. Premiera bo torej jutri 13. decembra, ob 17. uri v Hramu kulture Arnolda Tovornika. Karte so še na voljo.

Vabljeni k poslušanju celotnega jutranjega pogovora TUKAJ.