Jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid sta klepetala z Aleksandro Papež iz Knjižnice Lenart.

Na sliki je Aleksandra Papež z dogodka Pravljični večer za odrasle 2023. Foto: MMC RTV SLO/Knjižnica Lenart
Na sliki je Aleksandra Papež z dogodka Pravljični večer za odrasle 2023. Foto: MMC RTV SLO/Knjižnica Lenart

"Pravljični večer je že več kot 10 let v Knjižnici Lenart stalna praksa. Letos ga ponovno pripravljamo januarja kakor že lani, ampak na enem posebnem mestu. Običajno je pravljični večer potekal v naših prostorih, letos pa ga bomo pripravili v kulturni dvorani v Zavrhu. Na ta način želimo začeti z zaznamovanjem Maistrovega leta 2024. Maister je na Zavrhu rad počitnikoval kot vemo in zato smo tudi mi ta naš posebni dogodek prestavili na to lokacijo," je povedala Aleksandra Papež.

Knjižnica Lenart bo torej Pravljični večer za odrasle gostila 18. januarja ob 18. uri, v kulturni dvorani v Zavrhu. Tako bodo začeli z zaznamovanjem Maistrovega leta 2024, ko se ga bodo spominjali ob 150. obletnici rojstva in 90. obletnici smrti.

"Gre za to, da pridejo pripovedovalci iz različnih koncev Slovenije, iz Kranja, Maribora pa tudi s Ptuja. S seboj prinesejo različne zgodbe, ki nasmejijo, podučijo in tudi dajo mogoče kakšen razmislek za naprej," je še povedala Aleksandra Papež.

Pripovedovali bodo: Tone Obadič iz Mestne knjižnice Ljubljana, Jure Bohinec iz Mestne knjižnice Kranj, Sabina Kotnik in Agica Kovše iz Mariborske knjižnice ter Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart. Glasbeni gostje pa bodo Slovenskogoriški glasovi.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora na spodnji povezavi: