Jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid prav gotovo sodita med tiste, ki rada kupujeta preko spleta. Zato sta z gostom klepetala o trendih spletnega nakupovanja v letu 2023. Največ se še vedno prodajajo oblačila, preko spleta tako kupuje 60 odstotkov ženskih in 40 odstotkov moških.

Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman
Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman

"V ospredju interesa potrošnikov je tako kot pretekla leta ostala kategorija mobilnih telefonov, ki je zabeležila 40-odstotno rast. Poskočila pa je tudi rast povpraševanja v v kategoriji zimskih pnevmatik," je povedal David Čreslovnik.

Zanimivo je, da so nekatere tehnološke kategorije, kot so pametne ure in prenosni računalniki, doživele rahel upad. Je pa v letu 2023 porasla prodaja električnih skuterjev. "Leto 2023 je prineslo tudi velike skoke v povpraševanju po izdelkih, kot so električni skuterji in okna. Presenetljiv porast je tudi v povpraševanju po kosilnicah," je med drugim povedal naš sogovornik.

Kakšna je napoved za letošnje leto? Vzporedno bosta potekala dva trenda. Prisluhnite celotnemu pogovoru na spodnji povezavi: