"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V sredino jutro smo se ponovno prebujali ob zvokih dobre slovenske glasbe. V jutru ob kavi in kitari nas je prebujala Tanja Žagar. Vsi jo poznamo kot energično in zmeraj nasmejano. Je takšna tudi zgodaj zjutraj?

Jutro ob kavi in kitari - Tanja Žagar

Tanjo Žagar poznamo kot vedno nasmejano in simpatično, kakšna pa je Tanja ko ni nasmejana?
"Lačna!!!"

Ob plodni in uspešni karieri imaš tudi mlado družino, kako ti uspeva, da si polna energije na odru tudi v zgodnjih jutranjih urah?
"Zjutraj, ko zaslišim tisti najlepši jutranji zvok, kako iz otroške sobe po parketu začnejo male nogice delati cop, cop, cop, cop..., nato pa začnejo padati najbolj sladki poljubčki ma svetu, to je tisto, kar moji energiji, ki je že tako ali tako ne manjka, daje samo še dodatno energijo."

Verjetno ima vsak poslušalec svojo najljubšo skladbo od Tanje Žagar, katera pa je najljubša tebi?
"Posebno mesto v mojem srcu ima pesem, ki sem jo napisala za Karla.Takrat Marine še ni bilo. Govorim o pesmi z naslovom "Ves moj svet"."

Si kraljica slovenske zabavne glasbe, kakšne sestavine so potrebne za popolno veselico?
"Dobro nabrušena "žaga"! ???"

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki si jo prebral ti je ostala v najboljšem spominu?
"Vam povem za dve, ki ju bom zagotovo še kdaj prebrala. Prva je knjiga Muzej nedolžnosti (Orhan Pamuk), druga pa "Pojdi kamor te vodi srce" (Susanna Tamaro)."