Pogovarjali smo se o Antonovanju 2024, predvsem o Čurkarijadi. Gre za tekmovanje čurk, ki ji rečemo tudi krvavica ali kolina, ime se namreč razlikuje glede na lokacijo. Z gostom sta klepetala jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid.

Foto: MMC RTV SLO/Društvo Antonovanje na Kogu
Foto: MMC RTV SLO/Društvo Antonovanje na Kogu

Že danes ob 9. uri so imeli ocenjevanje, rezultate pa bodo predstavili to soboto 13. januarja, na Čurkarijadi. Takrat se obeta večji dogodek, vsi, ki se ga bodo udeležili bodo lahko poskusili čurke, ki so bile na ocenjevanju, otroke čaka delavnica, tudi okroglo mizo bodo imeli na to temo. Pomemben dan bo tudi prihajajoča nedelja, s sveto mašo za žive in pokojne živinorejce.

"Poznamo črne, sive in bele čurke. Komisija ocenjuje glede na zunanji izgled, sestavo in barvo prereza, teksturo, vonj in okus. Vsi ocenjeni vzorci bodo predstavljeni in dani v pokušino na osrednji prireditvi v okviru Antonovanja, na Čurkarijadi, ki bo potekala v soboto, 13. januarja ob 14-ih 30 in bo potekala v telovadnici Osnovne šole na Kogu," je povedal naš jutranji gost Slavko Perc.

"Vrhunec dogodka bo pokušina ocenjenih čurk. Pokušina bo potekala kot odprta kuhinja, kjer bo obiskovalcem na voljo neomejena količina čurk, zelja in odlična kogovska vina. Vstopnina za odrasle obiskovalce bo 15, za otroke pa 5 evrov. Vstopnica bo tudi srečka za živega prašiča," je še povedal jutranji gost Perc.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: