Jutra ob kavi in kitari - A'n'J

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V zadnjem letošnjem jutru ob kavi in kitari smo se prebujali z zasedbo A`n`J. Mlada glasbena skupina, ki se sicer nagiba bolj k rock ritmom, nam je jutro popestrila s prazničnim glasbenim izborom.

Jutro ob kavi in kitari - A`n`J

Kdo vse se skriva za imenom A'n'J? Koga boste v sredo pustili doma?
"A'n'J smo izjemno energična glasbena skupina, ki je bila ustvarjena z jasnim ciljem – ustvariti nepozabne glasbene izkušnje na živih koncertih. Združujemo različne glasbene vplive, da ustvarimo unikaten zvok, ki prevzame poslušalce. Poskrbimo za vzdušje, polno energije in eksplozivnosti. A'n'J smo Ana, Jernej, Jan, Julijan. Z nami ne bo Julijana."

Bo praznični december poln glasbe?
"December je že poln glasbe. Imeli smo že nekaj akustičnih večerov in privatnih zabav. Bomo pa še imeli en akustični večer v Celju, na božič pa bomo gostje na Božičnem koncertu v Preboldu."

Božična glasba da ali ne?
"Ja, božična glasba nam je všeč, no predvsem Ani. "

Zdi se, da rock glasba in božična glasba pašeta skupaj, to dokazujejo številne rock skupine, tudi sami pa imate božično skladbo?
"Ja, zdi se nam, da ti dve glasbeni zvrsti tvorita izjemno harmonično kombinacijo, saj izvirata iz skupnega koreninskega sistema swing klasik. Ta povezava omogoča, da se strast in energija rocka združita z nostalgičnim vzdušjem božičnih melodij. Mi imamo božično pesem Naj bo božič, ki poslušalca popelje skozi praznično vzdušje z rock pridihom. Poudarja pomen skupnih trenutkov, združevanja in ljubezni."

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki si jo prebral ti je ostala v najboljšem spominu?
"Knjiga Zdaj od Eckarta Tolle-ja."