Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V ponedeljkovem jutru smo za vas preverili, kaj v teh poletnih mesecih ponuja Velenje, tamkajšnje jezero in vedno bolj popularna velenjska plaža. Gostili smo Francija Lenarta, direktorja Zavoda za turizem Šaleške doline.

"Na plaži se v prijetnem toplem dnevu zbere tudi do pet tisoč obiskovalcev, saj so vedno bolj navdušeni nad tem skritim kotičkom za vodne aktivnosti v Sloveniji. Obiskovalci prihajajo večinoma iz vse Slovenije, več kot 85 odstotkov obiskovalcev je iz bližnje in daljne okolice," je za jutranji program Radia Maribor povedal Franci Lenart.

Na začetku sezone sicer niso vedeli, kako bo koronavirus vplival na dogajanje ob jezeru, vendar so sledili vsem navodilom in vzpostavili primerne pogoje. Tako obiskovalce obveščajo o primernem načinu ravnanja, da se čutijo varne in se lahko zagotavlja medsebojna razdalja. "Do zdaj smo od 15. junija našteli preko 70 tisoč, do 15 septembra, ko bomo plažo predvidoma zaprli, pa se bo ta številka ponovno približala med 80 in 100 tisoč obiskovalci."
V izboru Naj kopališče 2019 je v kategoriji naravnih kopališč Velenjska plaža zmagala že drugo leto zapored.

Kaj vse plaža ponuja, pa podrobneje v pogovoru, ki ga je pripravila Darinka Čobec.

Šaleška dolina vabi