Inner Circle Foto: BoBo
Inner Circle Foto: BoBo

Usoda plavajočega odra na Dravi, ki je bil pred leti nekakšen simbol festivala Lent, še zmeraj ostaja nerešena. V načrtu je, da bi parter na betonskih temeljih znova postavili, plavajoči del odra pa zaradi manjkajočih dovoljenj ostaja v skladišču.

Na mariborski občini pravijo, da se pri odru ukvarjajo s popravljanjem napačnih odločitev iz preteklosti. Tako iščejo načine, da bodo oder dolgoročno v celoti legalizirali, a za plavajoči del, kot pravi Podžupanja Alenka Iskra še ni odgovora. Želijo pa umestitev, izgled in pomembnost odra urejati v sklopu projekta celovite obnove Lenta.

Več je znanega glede parterja, ki bo še naprej v uporabi. Rešili naj bi tudi težave z železnimi kletkami, v katere so se zapletale ptice. Načrtujejo pa, da ga bodo že prihodnje leto napolnili z vsebinami. To bodo poskušali narediti z javnim razpisom, izbrali pa bodo najustreznejšega ponudnik programa za oder.

Stroški vzdrževanja naj bi bili primerljivi z najemanjem

Sicer pa se stroški vzdrževanja in postavljanja odra, ki jih ekipa nekdanjega župana Andreja Fištravca dolgo ni razkrila, naj ne bi pretirano razlikovali od najemnih. Nekaj manj jih je sicer za parter, ki bo za zdaj v uporabi. Za celoten oder pa naj bi se vrednost postavljanj, pospravljanja, hrambe in servisiranja gibala med 50 in 70 tisoč evrov. Za primerjavo; nekdanji sistem najemanja odra je občino stal 70 tisočakov.