Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Poletno vreme privabi v gramoznico Pleterje oz. Green lake ob koncih tedna tudi nekaj tisoč kopalcev. Kmalu pa bosta na voljo še razširjena gostinska ponudba in t. i. wakepark. Pri slednjem sicer dobavitelj že nekaj časa zavlačuje z dobavnimi roki, vendar na občini Kidričevo pričakujejo, da bodo tudi te težave premagali predvidoma v enem mesecu.

Greenlake oz. zeleno jezero, ki ponuja kar 40 hektarjev vodne površine, že zdaj ni le skrivno kopališče lokalnih prebivalcev, ampak privablja vse več obiskovalcev iz bližnjih občin, iz Maribora, Ptuja in tudi od drugje. Največja atrakcija je seveda smaragdna voda prijetnih poletnih temperatur in na novo urejena okolica. Objekti sicer še ne obratujejo, saj morajo pridobiti še nekaj dovoljenj. Prav tako čakajo na dobavitelja vlečnice za wakeanje, ki zavlačuje z dobavnimi roki. Kot pravi župan občine Kidričevo Anton Leskovar, pričakuje, da bo ta težava odpravljena v mesecu dni.

Zeleno jezero že zdaj privablja množico ljudi

Ob lepih koncih tedna se ob gramoznici Pleterje zbere tudi nekaj tisoč kopalcev, še več obiska pa se nadejajo, ko bo urejen del parka z vlečnico za wakeanje in gostinski obrat. Že zdaj je možno kampiranje in prenočitev z avtodomom. Rezervacijo nočitve je treba urediti prek spleta.

Sicer pa je vizija občine Kidričevo, da bi Green Lake s počasnim umikom izkopavanja proda po zgledu avstrijskih gramoznic v celoti postal kopalno jezero, s ponudbo številnih vodne in obvodnih prostočasne dejavnosti.