Foto:
Foto:

Obnova Magdalenskega parka je del projekta gradnje podvoza v Ljubljanski ulici, ki naj bi bil končan konec novembra. Da bo do takrat obnovljen tudi park, zagotavlja podžupan Samo Peter Medved: "V načrtu je zasaditev več dreves, kot jih je bilo zaradi gradnje podvoza odstranjenih, prenova nekdanjega košarkarskega igrišča v severnem delu parka, dodatna parkovna površina z igrali na vzhodnem delu Ljubljanske ulice in nov park ob kapeli Srca Jezusovega."

Obenem bo zgrajena tudi kolesarska steza ob železnici vse do Europarka.

Revitalizacijo parka si že dolgo želijo bližnji stanovalci, a jih pri načrtih moti, da so pri obnovi dotrajanih poti predvideli, da bodo te po novem peščene. Te niso primerne ne za otroške ne za invalidske vozičke, poudarja Urška Breznik iz samoorganizirane četrtne skupnosti Magdalena: "Zato smo skušali pri pristojnih doseči, da obnovljene pohodne poti ne bi bile peščene."

Podžupan Medved napoveduje, da bodo njihovi pobudi prisluhnili in jo skušali vsaj deloma upoštevati, v dogovoru z Zavodom za varstvo kulturne dediščine in mestno arboristko.

Obnova Magdalenskega parka naj bi se začela, ko bodo končana obsežna gradbena dela na podvozu, občina pa bo vanj vložila 600.000 evrov.

Propadajoča stavba v parku ob Jezdarski ulici pa je nedavno na dražbi dobila novega lastnika, vendar ta ne želi razkriti svojih načrtov z objektom.