Obiskovalcem so na voljo trije bazeni različnih velikosti in globin. Foto: BoBo
Obiskovalcem so na voljo trije bazeni različnih velikosti in globin. Foto: BoBo

Danes se končuje kopalna sezona na kopališču Mariborski otok. Bila je krajša od lanske, privabila je tudi manj obiskovalcev. Organizatorji pa ob tem napovedujejo jesenske zabavno-rekreativne aktivnosti.

Edino mariborsko kopališče na prostem, na katerem je nekoč ob vročih poletnih dnevih vladala nepopisna gneča, že več let deli mnenja obiskovalcev. Nekateri ga še zmerom vidijo kot neokrnjeno naravno oazo sredi reke Drave, drugi si želijo celovite obnove, ki je ni bilo deležno od odprtja leta 1930.

Letošnjo kopalno sezono so zaznamovali tudi zdravstveni ukrepi in slabo vreme, zaradi katerega je bilo kopališče odprto le 48 dni, kar je 11 manj kot lani. Našteli so 30 tisoč kopalcev, oziroma 4 tisoč manj kot lani. Tretjina je izkoristila 90-odstotni popust za mladino. Pričakovanja so bila večja, svoje pa so prispevali tudi državni turistični boni in strah pred koronavirusom, meni vodja Kopališča Matej Pungartnik.

Povečali so se tudi stroški, povezani s protiepidemijskimi ukrepi, zato sogovornik pozitivnega finančnega izkupička ne pričakuje. Na natančen izračun bo sicer treba še počakati.

Ob tem dodaja, da z zaprtjem bazenov zabave na Mariborskem otoku še ne bo konec. Sredi septembra bodo odprli začasni minigolf, nadaljujejo pa tudi s ponudbo športnih aktivnosti, kot sta namizni tenis in odbojka na mivki.

Kdaj obnova?

Kljub dotrajanosti kopališča občina podrobnih načrtov za celovito obnovo v zadnjih letih še ni razkrila. Vodja kopališča pa sklene, da bo kopalna sezona z manjšimi vzdrževalnimi deli izvedljiva tudi prihodnjo sezono.