Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Ta teden na petih smučiščih, tudi na mariborskem Pohorju, poteka že šesta akcija »Šolar na smuči«. Projekt je namenjen rekreiranju in seznanjanju šolarjev s smučanjem. Mnogi imajo tako priložnost prvič stopiti na smuči in se zapeljati po smučišču. Aleks Horvat.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Akcija je namenjena rekreiranju in seznanjanju šolarjev s smučanjem. Kljub temu da smo Slovenci smučarski narod, naj bi smučalo vse manj mladih. Za mnoge seveda to predstavlja prevelik finančni zalogaj. Zato je ta projekt za veliko mladih edina priložnost, da poskusijo smučati. Prav zato pa malce prestrašenim učencem želje po novem znanju ni manjkalo.

Kljub temu da smo Slovenci smučarski narod, naj bi smučalo vse manj mladih. Za mnoge seveda to predstavlja prevelik finančni zalogaj. Zato je ta projekt za veliko mladih edina priložnost, da poskusijo smučati.

Sicer pa akcijo podpirajo številne organizacije, med njimi pa sta tudi Smučarska zveza Slovenije in Policija, ki poskrbi, da se mladi seznanijo tudi z vedenjskimi oz. pravili FIS. Še to; do 24 januarja, ko se akcija »Šolar na smuči« konča, naj bi se po belih strminah zapeljalo približno 3000 otrok.