Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborska občina bo obnovila dotrajano črpališče odpadne vode v Koblarjevem zalivu. Ob tem na občini pripravljajo novo idejno zasnovo za posodobitev celotnega sistema.

Črpališče odpadne vode v Koblarjevem zalivu je bilo zgrajeno v drugi polovici osemdesetih let prejšnjega stoletja. Tako je že zastarelo, stroški vzdrževanja pa so vse večji, o razlogih obnove pravi Boštjan Štuhec z mariborske občine. Črpališče v Koblerjevem zalivu prečrpava odpadno vodo iz nižjeležečega v višjeležeči kolektor. Tako iz tega črpališča v Koblerjevem zalivu prečrpavajo odpadno vodo v višjeležeči kolektor na Koroški cesti, od tam se voda gravitacijsko steka v Melje, kjer jo prečrpajo v desni obrežni kolektor, od koder gre odplaka v centralno čistilno napravo in se tam očisti, opiše celotno pot Boštjan Štuhec.

Na občini predvidevajo, da bi dela na črpališču v Koblarjevem zalivu lahko končali do konca januarja prihodnje leto, če bo razpis za strojno opremo uspešen. Želijo si sicer celovitejše posodobitve sistema prečrpavanja odpadne vode, zato pripravljajo novo idejno zasnovo, po kateri črpališče v Melju ne bi bilo več potrebno.

Še to: V Mariboru je 35 črpališč odpadnih voda in dobrih 485 kilometrov kanalizacije.