Foto: SNG Maribor/Peter Giodani
Foto: SNG Maribor/Peter Giodani

Dramski ansambel Slovenskega narodnega gledališča Maribor je času, ko so gledališča zaradi epidemije zaprta, pripravil predstavo, ki govori o tem, kako se ljudje soočamo s posledicami epidemije v vsakdanjem življenju. Uprizoritev z naslovom „Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače“, ki jo je režiral Nejc Gazvoda, si bo občinstvo lahko ogledalo na spletni strani mariborske drame ob 20. uri. Vstopnico lahko kupijo na spletni strani gledališča.

Sodobna dramska predstava Skupaj sami ali jutri je v sanjah izgledal drugače je nastala kot odziv na pandemijo, ki spreminja svet. V zgodbi o razseljenih družinskih članih, ki se zaradi posledic epidemije vračajo domov, kjer so znova prisiljeni živeti skupaj, je mlada dramaturginja Nina Kuclar Stiković izpostavila družbeno, družinsko in človeško plat spopadanja z epidemijo. »Predstavo, ki govori o zelo realističnih dogodkih sem se lotil na drugačen način, z veliko satire, absurda in toplega humrja odstira družinske odnose“, pove režiser Nejc Gazvoda.

Najmočnejši lik predstave je mama, ki z zaprtjem javnega življenja v svoj dom znova sprejme starejšega sina, hčerko in njenega fanta ter nekdanjega moža, in kljub sporom in stiskam spretno uravnava zapleteno družinsko življenje. Predstava prinaša sporočilo o tem, kako pomembni so družinski, pove Maša Žilavec, mama v predstavi: » Ko gre za res in ko je hudo, vse drugo odpade, se lahko zaneseš samo na človeške odnose, na svojo družino, zato je treba te odnose negovati in z ljubeznijo voditi svoje življenje«.

V predstavi igrajo še Vojko Belšak, Julija Klavžar, Gorazd Žilavec in Žan Koprivnik. Scenografijo je oblikovala Urša Vidic, kostume Katarina Šavs. Uprizoritev bo v virtualnem okolju premierno na ogled v petek, ob 20. uri, znova pa še jutri in v nedeljo zvečer.