Foto: Smetnjak za rabljene teniške žogice ob teniških igriščih TK Branik dva dni po tem, ko naj bi ga najstniki poškodovali, in notranjost omenjenega smetnjaka, iz katerega so odnesli nekaj žogic. Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Smetnjak za rabljene teniške žogice ob teniških igriščih TK Branik dva dni po tem, ko naj bi ga najstniki poškodovali, in notranjost omenjenega smetnjaka, iz katerega so odnesli nekaj žogic. Radio Maribor/Vesna Martinec

Mariborski župan Saša Arsenovič naj bi na velikonočno nedeljo fizično obračunal s 13-letnim fantom in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Njegovi starši so župana kazensko ovadili. Arsenovič je v odzivu zapisal, da se je odzval na vandalizem najstnikov v teniškem klubu, nekateri mestni svetniki pa so ga pozvali, naj odstopi, saj da je njegovo ravnanje nedopustno.

Župan Saša Arsenovič je s kolesom trčil v 13-letnega fanta, nato pa ga zgrabil za vrat in ga začel daviti, pravi oče otroka, ki želi ostati neimenovan in je opis in fotografije dogodka posredoval časniku Večer. Pred tem je na fanta in njegove prijatelje župan kričal in jih zmerjal z lopovi, ker naj bi iz smetnjaka za rabljene teniške žogice v teniškem klubu Branik žogice ukradli, dodaja oče, ki je povzročitev lahke telesne poškodbe prijavil policiji.

Arsenovič pojasnil medijem ne daje, so pa z občine poslali njegov pisni odziv, v katerem je zapisal, da se je z dejanjem odzval na vandalizem skupine najstnikov, ki so po njegovih besedah poškodovali smetnjak za rabljene žogice in jih odnesli, da pa te niso bile odslužene, pač pa namenjene uporabi mlajšim članom kluba.

Incident s fizičnim stikom se je zgodil v eni od mariborskih ulic nedaleč od teniškega kluba, kjer je župan s kolesom očitno otroke dohitel. Ob našem obisku kluba smo se danes lahko prepričali, da omenjeni smetnjak – zabojnik za žogice ni videti poškodovan; poznavalci pa so nam povedali, da je bila dolgoletna praksa kluba, da so po žogice v smetnjakih prihajali tako otroci kot lastniki psov za svoje štirinožne ljubljenčke.

Ne glede na to, ali so otroci v klubu kaj poškodovali ali ne, je ravnanje župana nedopustno, opozarjajo v nekaterih svetniških skupinah mariborskega mestnega sveta in Arsenoviča pozivajo, naj odstopi, in izpostavljajo nekatere njegove incidente iz preteklosti, med najresnejšimi pa navajajo županov obračun z voznikom skuterja v peš coni in pretep, med katerim naj bi pred 13. leti odgriznil del prsta svojemu takratnemu zaposlenemu.

Župan Saša Arsenovič v svojem kratkem pisnem odzivu ni pojasnil, ali je z mladoletnikom dejansko tudi fizično obračunal. Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v nedeljo zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo oz. predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.