Foto:
Foto:

V organizaciji Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica v sodelovanju z Medobčinsko turistično zvezo se bo ob 11-ih začelo 13. medobčinsko srečanje turističnih podmladkov – Tkanje prijateljstva z nitkami turizma. Zaradi dežja so organizatorji dogajanje s Trga svobode prestavili v telovadnico Srednje šole Slovenska Bistrica.

Predstavile se bodo skupine vrtcev, osnovnih šol in srednje šole, ki delujejo na območju občin Slovenska Bistrica, Makole, Oplotnica in Poljčane. Vse leto mladi spoznavajo in raziskujejo domači kraj in okolico, na zaključni prireditvi pa se predstavijo z odrsko uprizoritvijo in raziskovalno nalogo, nekateri pa tudi na stojnicah. Tokrat so ustvarjali na temo »turistični spominek mojega kraja«. Pridružile pa se jim bodo glasbene, pevske in plesne skupine. iz Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica pojasnjuje, da je prijavljenih 14 najrazličnejših turističnih podmladkov in še nekaj druih skupin, ki bodo predstavljale svojo šolo ali svoj kraj.

Prireditev med projekte Turistične zveze Slovenije, s katerimi želijo spodbuditi delovanje mladih v turizmu. Skupno pri vseh je, da se vsebine navezujejo na raziskovanje domačega kraja, spoznavanje običajev, odkrivanja naravnih in kulturnih znamenitosti, jedi po starih receptih in podobno ter ugotavljanje možnosti za njihovo vključevanje v ponudbo kraja.

Na prireditvi bodo predstavili tudi čezmejni projekt Živa coprnija. Ogledati si bo mogoče, kako bo Živa coprnija zaživela v prihodnjih mesecih, ko jo bodo postavili v prostor in kulturno dediščino interpretirali z lutkami.