Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

V Mariboru so danes ob rondoju na Titovi cesti, nad izvozom proti Europarku na Pobreški cesti, postavili novo jekleno konstrukcijo, dolgo 42 metrov. Omogočila bo nadaljevanje kolesarske poti in pešpoti. Celotna ureditev območja bo predvidoma končana sredi septembra.

Gre za nadaljevanje projekta ureditve kolesarskih povezav na območju krožišča na Titovi cesti, razlaga Andraž Mlakar iz Sektorja za komunalo in promet mariborske občine: »Gre za postavitev manjkajočega člena v kolesarskih povezavah v Mariboru. Sočasno s tem projektom pripravljamo tudi nadaljevanje kolesarske poti proti Mariborski razvojni agenciji oz. proti reki Dravi, s tem pa bomo to območje v celoti uredili s kolesarskimi povezavami.«

22 ton težki premostitveni objekt, ki so ga namestili, so izdelali v družbi Petrič iz Ajdovščine in v enem kosu prepeljali v Maribor, kjer so uredili še antikorozivno zaščito oziroma konstrukcijo pobarvali. Po namestitvi konstrukcije pa izvajalce čaka še nekaj dela. »Most bo zabetoniran, uredili bomo asfaltno površino, pa tudi urbano opremo. Ko bodo priključki ustrezno urejeni, bo objekt tudi predan v uporabo,« dodaja sogovornik.

Predvidoma 15. septembra bodo 380 tisoč evrov vredno investicijo predali namenu. Ob tem bodo uredili še javno razsvetljavo na sami konstrukciji in v njeni okolici, pravi Mlakar in upa, da bodo še letos začeli urejati nadaljnjo navezavo po vrhu nasipa proti Dravi in trgovskemu centru Lidl, ki so ga začeli graditi ob Europarku.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal