Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor sledi modernim trendom učenja, zato so danes svojim dijakom in učiteljem preko facebooka pripravili Doživljajski dan. Približuje se čas informativnih dni, zato je prav, da šole opozorijo nase – na šoli so spekli 800 krofov in jih podarili Domu pod Gorco, UKC Maribor in Domu za upokojence Ptuj.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Turizem je v tem času najbolj prizadeta panoga. A kot pravi ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor Dušan Erjavec: »Vedeti moramo, da bo covid minil, turizem bo šel naprej, v takšni ali drugačni obliki in za Slovenijo je to zelo pomembna gospodarska panoga.«

Tako so se dijaki in dijakinje povezali pod motom Narazen, a v srcih skupaj, učitelji praktičnega pouka pa so pripravili krofe, bučne kroglice in druge specialitete, ki se jih tudi sicer učijo pripravljati njihovi učenci. Pripravljajo se tudi na selitev v stavbo nekdanje osnovne šole Ivana Cankarja, ki pa jo deloma uporabljajo že tudi zdaj, dodaja ravnatelj: »Tukaj bodo možnosti učenja in dela čisto drugačne, tako za učitelje kot za dijake.

Dijake je treba vzgajati, ne samo izobraževati, in to tudi spoštovanja starejših ljudi. Zato tudi danes predaja krofov, pravi direktor Doma pod Gorco Gregor Žigon: »Medgeneracijsko povezovanje se nam zdi zelo pomembno, s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem pa sodelujemo še posebej radi. Pri nas lahko učenci tudi opravijo prakso, saj imamo prijetno kavarno pa tudi kuhinjo in se ukvarjamo tudi s cateringom. Tako da večplastno sodelujemo.«

Predaja krofov pa je bil tudi odličen uvod v informativne dneve, saj bi na šoli radi bodoče dijake prepričali, da so res šola – z okusom.