Foto: Radio Maribor/TV Maribor
Foto: Radio Maribor/TV Maribor
V mariborskem športnem parku Tabor se nadaljuje gradnja velikega nogometnega igrišča z umetno travo. Foto: Radio Maribor

Začetek obnove predvidoma čez 14 dni

Mariborsko kopališče je zaradi zaprtega dotrajanega srednjega bazena vsako leto obiskalo do 20 odstotkov manj kopalcev, pravi Tone Knez, direktor Športnih objektov Maribor, ki upravljajo Pristan. Predvidoma čez 14 dni bi se že lahko lotili prve faze obnove, bazen pa naj bi v uporabo predali septembra. Prva faza obnove zajema gradbena dela, ureditev bazena, ploščadi in nosilcev. Razpis za drugo fazo, v sklopu katere bodo uredili strojno instalacijo in tehniko, naj bi bil objavljen v naslednjih dneh. Knez še napoveduje, da se bo kopalna sezona končala predvidoma konec junija, tako kot običajno, saj obnovitvena dela ne bodo v bistveni meri ovirala plavanja v olimpijskem bazenu. Končuje se tudi nujna obnova malega bazena, ki bo ponovno na voljo čez deset dni.

Maja otvoritev nogometnega igrišča z umetno travo

V mariborskem športnem parku Tabor pa se nadaljuje gradnja velikega nogometnega igrišča z umetno travo. Dela je malce zamaknila huda zima, zato bodo investicijo, vredno dobrih 470 tisoč evrov, ki jo financirata mariborska občina in Fundacija za šport, odprli najhitreje v začetku maja. Športni objekti Maribor bodo tako v upravljanje in zadovoljstvo več kot 500 uporabnikov dobili sodobno nogometno površino z umetno travo, ki bo nadomestila dotrajano travnato igrišče.