Direktor občinske uprave v Poljčanah Milan Ninić Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Direktor občinske uprave v Poljčanah Milan Ninić Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V Poljčanah, majhni podravski občini pod Bočem, so v teh dneh začeli obnavljati tamkajšnjo zdravstveno postajo, nedavno se je začela tudi obnova dvorane v poljčanskem Domu športa in kulture. Še letos načrtujejo tudi gradnjo športnega parka, v katerem bo med drugim kolopark oziroma 'pump track'. O aktualnih projektih v občini smo se v oddaji Aktualno pogovarjali z direktorjem občinske uprave Milanom Ninićem.

Kot pojasnjuje direktor občinske uprave v Poljčanah Milan Ninić, so se za obnovo prostorov spodnje etaže zdravstvene postaje odločili, ker ti ne omogočajo delovanje referenčne ambulante, do katere je občina upravičena od aprila naprej: "Tako da bomo sedaj dobili novo referenčno ambulanto in ambulanto družinske medicine."

Letošnji občinski proračun v občini Poljčane je težak nekaj manj kot pet milijonov evrov. In kateri so glavni letošnji projekti, poleg obnove zdravstvene postaje? "To so vzpostavitev zunanjega športnega parka, ki bo obsegal med drugim novo teniško igrišče, obnovljeno odbojkarsko igrišče na mivki in dolgo pričakovani kolopark. Sočasno urejamo dvorano v Domu športa in kulture, opravljamo sanacijo plazov,..."

Občina po svojih finančnih zmožnostih počasi ureja tudi najbolj kritične odseke občinskih cest. "Kar se tiče državnih cest, smo opravili sestanek z ministrico Alenko Bratušek, ki nam je obljubila, da se bo tudi na državnih cestih uredilo odseke, ki so potrebni prenove. V roku enega leta naj bi začeli tudi gradnjo krožišča v smeri Slovenske Konjice-Rogaška Slatina." V načrtu je tudi gradnja kolesarskih poti.

Lani pozimi je v Poljčanah zaživel medgeneracijski park. Ta med drugim ponuja megeneracijske delavnice, ki so dobro obiskane, a ga želijo nadgraditi, med drugim z igrali.

Občinski proračun sicer ne zadošča za vse potrebne investicije v občini, še poudarja direktor občinske uprave v Poljčanah Milan Ninić. Tako za zdaj ostaja odprt projekt gradnje kanalizacijskega sistema in čistilne naprave, ki je ocenjen na dobrih deset milijonov evrov.

Pogovoru prisluhnite na povezavi:

Aktualni projekti v Poljčanah