Pohorje, bike park Foto: BoBo
Pohorje, bike park Foto: BoBo

Kljub temu, da se po pohorskih strminah še vedno spuščajo smučarji, je minuli konec tedna začel proge poskusno odpirati tudi mariborski center za kolesarski spust Bike park. Kljub epidemiji si letos obetajo dober obisk, načrtujejo pa tudi odpiranje novih prog in izvedbo mednarodnih tekmovanj.

Ker vreme za kolesarjenje še ni idealno, je za zdaj delno odprta le proga Redline. Tako kot smučarji, tudi kolesarji potrebujejo negativen izvid za COVID.

Preostali progi, modro in črno, bodo predvidoma odprli v času Velike noči, prav tako pa tudi že za lani napovedane novosti – progi pod sedežnico Stolp in ob Snežnem stadionu ter vzpon za električna kolesa. Načrtujejo tudi več tekmovanj – ob že uveljavljenih svetovnem in evropskem pokalu letos prvič tudi evropsko prvenstvo. Vodja Iztok Kvas pa o siceršnji ponudbi:

"Že konec marca predvidevamo, da bomo začeli šolo gorskega kolesarjenja, ki je namenjena tako tistim najmlajšim, še zdaleč od tega pa, da ne bi bila namenjena tistim, ki niso več najmlajši. Imeli bomo tudi posebne tečaje za vožnjo z električnimi kolesi, računamo seveda tudi, da bomo priredili še kakšen rekreativni dogodek ..."

Tudi letos računajo na dober obisk. Lanski je bil primerljiv z leti pred epidemijo, saj so pretežno tuje goste nadomestili domači. Letos pa upajo, da bi izboljšanje razmer privabilo tudi tujce, s čimer bi do izraza prišlo članstvo v sistemu mednarodnih kolesarskih vozovnic Gravity card.