Pohorje, bike park Foto: BoBo
Pohorje, bike park Foto: BoBo

Z velikonočnimi prazniki se je začela tudi letošnja kolesarska sezona v Bike parku Pohorje.

Potem ko je pohorski center za kolesarski spust lani goste vabil že marca, je bilo letos zaradi daljše smuke treba počakati do sredine aprila. Za zdaj sta odprta zgornji del proge Flow in spodnji del tiste za svetovni pokal, pravi Marko Rataj iz podjetja Marprom:

"Mi se pa dalje trudimo, da bi do prvomajskih praznikov usposobili še kakšno progo in nadaljevali s temi deli, da čim prej pridemo do odprtja vseh prog. Prizadevamo si tudi, da bi mogoče še kakšno dodatno progo uredili v naslednjih mesecih."

Na spodnji postaji vzpenjače so se že kmalu po odprtju zbrali tako tujci – srečali smo skupino Avstrijcev – kot domačini.

Nadaljujejo tudi organizacijo v preteklosti dobro obiskanih tekmovanj – maja in junija bosta na sporedu tekmi za evropsko prvenstvo in pokal, žal pa je letos iz koledarja izpadla tekma svetovnega pokala. Lani, v epidemičnem letu, so v pohorskem Bike parku našteli več kot 17 tisoč kolesarjev. Letošnje sproščanje ukrepov bi lahko pripomoglo k še večjemu obisku, a so z napovedmi previdni. Zaradi višjih stroškov, predvsem energije, so vozovnice letos dražje za 10 do 15 odstotkov.