v. d. direktorja Komunale Slovenska Bistrica Maksimiljan Tramšek Foto: Radio Maribor/Jasmina Gregorec Kozole
v. d. direktorja Komunale Slovenska Bistrica Maksimiljan Tramšek Foto: Radio Maribor/Jasmina Gregorec Kozole

Komunala Slovenska Bistrica je lansko poslovno leto končala pozitivno, poudarja direktor Maksimilijan Tramšek: "V lanskem letu smo ustvarili 12,4 milijona prihodkov, odhodkov pa je bilo za 161.000 manj, to pomeni da smo izkazovali pozitiven rezultat poslovanja. Skoraj na vseh obveznih gospodarskih službah smo povečali prihodke, 16 % prihodkov pa je rezultat tržnih dejavnosti. Zvišeanje prihodkov tržnih dejavnosti pa nam omogoča rast in razvoj ter vlaganja, tako v osnovna sredstva, torej drobnmi inventar in delovne stroje, kot tudi vlaganje v kader."

Letos jih čaka začetek večje investicije v nove poslovne prostore, ki jih bodo predvidoma postavili ob čistilni napravi: "V letošnjem poslovnem načrtu imamo pridobitev zemljišč ob čistilni napravi, ki so v lasti občine. Trenutno pilimo idejno zasnovo, kmalu pa bomo objavili tudi javno naročilo za izdelavo idejnega projekta oziroma projekta, ki je potreben za pridobitev gradbenega dovoljenja. Letos imamo torej v načrtu pridobitev zemljišč in pripravo projektne dokumentacije. Prihodnje leto pa razpis za izvajalca del, začetek gradnje pa predvidevamo jeseni 2022."
Na zadnjem javnem razpisu so iskali tudi izvajalca obdelave nevarnih odpadkov in izbrali podjetje Albaugh iz Rač.

Sicer pa nameravajo letos kupiti nekaj prepotrebnih novih delovnih strojev in javno podjetje Komunala Slovenska Bistrica tudi kadrovsko okrepiti.