Dom dr. Jožeta Potrča v Slovenski Bistrici (foto: Dom dr. Jožeta Potrča) Foto:
Dom dr. Jožeta Potrča v Slovenski Bistrici (foto: Dom dr. Jožeta Potrča) Foto:

Osrednja tema današnje 4. seje občinskega sveta občine Slovenska Bistrica bo namera občine o začetku zaračunavanja najemnine za bistriški oddelek dr. Jožeta Potrča, ki je prvih pet let ni zaračunavala, z letošnjim letom pa naj bi jo v višini 12.200 evrov na mesec. Direktorica sicer poudarja, da predlagana najemnina ni tako visoka, kot bi jo lahko glede na občinski odlok, približno trikrat nižja je. "Kljub temu pa bo podražitev pomenila veliko težavo, saj smo s 1. marcem že uskladili ceno institucionalnega varstva za skoraj 5 odstotkov. Če bo občinski svet sprejel sklep o začetku zaračunavanja najemnine z letošnjim letom, bomo morali ceno dvigniti še za okoli 7 odstotkov. K tako oblikovani ceni pa bi moralo dati soglasje tudi ministrstvo. to pa je po mojem vedenju občini že poslalo dopis, v katerem jo poziva naj poskuša to zadevo urediti kar najbolj prijazno do uporabnikov doma."

Seveda si v domu želijo, da najemnine ne bi bilo. Soršakova poudarja, da ima občina po zakonu možnost dati domu objekt v brezplačno uporabo. "Želim si in upam, da bo to možnost izkoristila," še dodaja direktorica Iva Soršak.

Na današnji seji bo bistriški občinski svet razpravljal tudi o podražitvi pomoči na domu, katerega izvajalec je tudi Dom dr. Jožeta Potrča.