Župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar na polovici mandata:
Župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar na polovici mandata: "Veliko je bilo storjenega, a do konca mandata nas čaka še veliko dela." Foto: BoBo

Slovenskobistriški župan Ivan Žagar po polovici mandata ugotavlja, da je polovica zastavljenih ciljev uresničenih, a ga do konca mandata čaka še veliko dela.

Župan Ivan Žagar poudarja, da so izpeljali že skoraj vse načrte na področju družbenih dejavnosti, pri čemer velja omeniti energetsko sanacijo 16 objektov, zgradili pa so tudi vrtca v Laporju, ki je že končan, in na Keblju, kjer je gradnja v teku. "Po drugi strani pa se končujejo v celoti tudi investicije v osnovnešolske prostore, kjer smo v teh letih postavili izjemno visok standard."

"Lani pa smo v celoti obnovili kopališče s spremljajočimi objekti; igrišča za otroke, odbojkarsko igrišče,..." še pravi Žagar. Na kulturnem področju župan med drugim izpostavlja postopno prenovo dvorca na Zgornji Polskavi.

V teh dneh se bo začela tudi izgradnja prepotrebne zahodne obvoznice, pričakujejo pa tudi, da vozlišče Pragersko končno dobi vso potrebno dokumentacijo za začetek gradnje podvoza in vozlišča. Obe investiciji bosta krepko dvignili kakovost bivanja. Prav tako je obnovljena železniška postaja Slovenska Bistrica, do tja pa bodo zdaj uredili še kolesarsko povezavo.

Prednovoletni utrip v središču Slovenske Bistrice Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Prednovoletni utrip v središču Slovenske Bistrice Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Letos se bo na Zgornji Polskavi začela tudi izgradnja kanalizacije, rekonstrukcija Dvorane Bistrica, izgradnja plezalnega centra, pripravljajo pa tudi dokumentacijo za nadgradnjo Doma dr. Jožeta Potrča s 60 posteljami in razširitev Zdravstvenega doma. V teh dneh načrtujejo podpis pogodbe z izvajalcem obnove stare šole v Vošnjakovi, kjer bo po novem uradovala Upravna enota in še nekatere druge državne institucije.

Celotnemu pogovoru z županom prisluhnite na spodnji povezavi: