V. d. direktorja Komunale Slovenska Bistrica Maksimiljan Tramšek Foto: Radio Maribor/Jasmina Gregorec Kozole
V. d. direktorja Komunale Slovenska Bistrica Maksimiljan Tramšek Foto: Radio Maribor/Jasmina Gregorec Kozole

Komunala Slovenska Bistrica ima od 1. septembra novo vodstvo. Blaž Gregorič, ki je družbo neprekinjeno vodil od leta 2002, je nepričakovano nepreklicno odstopil z mesta direktorja. Nadzorni odbor je za vršilca dolžnosti, za dobo največ enega leta, imenoval predsednika nadzornega sveta Maksimiljana Tramška.

Blaž Gregorič, ki je slovenskobistriško Komunalo neprekinjeno vodil od leta 2002, in je lani nastopil že peti mandat, je 26. avgusta nepreklicno odstopil z mesta direktorja. Vršilec dolžnost direktorja je za največ eno leto postal predsednik nadzornega sveta družbe Maksimiljan Tramšek. Ugotavlja, da se Komunala srečuje s podobnimi težavami kot vse tovrstne javne službe, največ težav pa je pri ravnanju z odpadki. Najprej napoveduje revizijo poslovanja ter smernice za sanacijo in zmanjšanje trenutno negativnega poslovnega rezultata.

Vršilec dolžnost direktorja Maksimiljan Tramšek je tudi občinski svetnik, predsednik KS Tinje in doslej zaposlen kot vodja vzdrževanja v Rimskih termah.

Zdaj že bivši direktor Komunale Blaž Gregorič nam je potrdil, da je z mesta direktorja odstopil iz osebnih razlogov in da ostaja zaposlen v Komunali kot svetovalec.