Foto:
Foto:

V blokovskem naselju med Partizansko in Tomšičevo ulico v Slovenski Bistrici, kjer živi večina meščanov, bo občina takoj po praznikih, točneje 6. maja, začela eno izmed največjih investicij v tem letu – obsežno rekonstrukcijo kanalizacijskega in vodovodnega sistema. Skupna dolžina sanitarne kanalizacije je približno 965 m vodovodnega pa dobrih 1700 m. Direktor občinske uprave Branko Žnidar poudarja, da bodo s posegom zagotovili ločenost sistema kanalizacije ter meteornih vod. Župan dr. Ivan Žagar dodaja, da s tem sledijo ekološki naravnanosti občine in izboljšanju bivanjskih razmer z ustrezno kakovostjo pitne vode.

Vzporedno z ureditvijo kanalizacije se bo izvedla tudi rekonstrukcija vodovodnega omrežja, ki poteka v območju stadiona in ob Tomšičevi ter obnova dotrajanega vodovodnega omrežja blokovskega naselja. Vodovodni cevovodi se bodo polagali v večjem delu vzporedno s sanitarno kanalizacijo v skupni gradbeni jami, s predpisanimi horizontalnimi in vertikalnimi odmiki.

V okviru projekta je predvidena tudi ureditev nove pešpoti v dolžini okoli 550 m. Dela naj bi začeli po prvomajskih praznikih, predvidoma 6. maja in jih končali do 1. avgusta. Med gradnjo prebivalce pozivajo k strpnosti in zagotavljajo, da bodo dela opravljena kakovostno in v predvidenem roku.