Foto: BoBo
Foto: BoBo

Tako kot velik del gospodarstva tudi nepremičninski trg trenutno stoji. Hiše, stanovanja, zemljišča se ne prodajajo. Kako bo to vplivalo na cene, za zdaj še ni jasno.

Nepremičninski trg v Podravju je v začetku leta deloval brez večjih nestabilnosti. Ob začetku epidemije pa se je tudi zaradi omejitev pri ogledih v živo skorajda ustavil. S počasnim ponovnim zagonom gospodarstva, se bo kmalu začelo poslovati tudi z nepremičninami. Po mnenju direktorja nepremičninske agencije INSA Branka Potočnika bi se v primeru normalnega zagona gospodarstva trg lahko normaliziral v dveh oz. treh mesecih.

Podobno je prepričan direktor Republiškega stanovanjskega sklada. Mag. Črtomir Remec, ki dodaja, da je karkoli napovedovati zelo težko. Ob tem dodaja, da bo cene nepremičnin oblikoval trg na podlagi ponudbe in povpraševanja. Povpraševanje pa bo odvisno od tega, ali bodo ljudje obdržali zaposlitev.

Ponudba pa se je v Mariboru in okolici v zadnjem času nekoliko povečala. Stanovanjski sklad z novogradnjami krepi trg najemniških stanovanj. Zasebni investitorji pa po skoraj desetletju zatišja ponujajo vse več novih hiš in stanovanj. A Potočnik pa je prepričan, da je prostora še veliko. Kot pravi, se trenutna gradnja težko primerja z obdobjem pred finančno krizo, ko so gradila propadla podjetja Konstruktor, MTB, Stavbar in drugi.