Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Športnorekreacijski center Green Lake v Pleterjah se, kot je to v navadi v Sloveniji, še vedno ukvarja s pridobivanjem dokumentacije za ura

dno odprtje. Kljub temu pa so prejšnji konec tedna pripravili prvi dogodek, ki je privabil skoraj 1000 ljudi. Do uradnega odprtja jih napovedujejo še več.

Deskarji, kampisti in rekreativci bodo morali na odprtje športnorekreacijskega centra v Pleterjah v občini Kidričevo še nekoliko počakati. V preteklem mesecu so ob jezeru zrastli objekti, v jezeru pa se končuje žičnica za deskanje na vodi. Dela se tako počasi bližajo koncu, pred začetkom obratovanja pa bo treba počakati še na vso potrebno dokumentacijo.

Datum odprtja uradno še ni znan, upajo pa, da bodo vso dokumentacijo pridobili do septembra. V teku pa je tudi vzorčenje vode, s čimer si želijo pridobiti status kopalnih voda. Zado že nekaj časa beležijo kakovost vode. Kopanje je tako za zdaj uradno prepovedano. Kljub temu pa jezero privablja goste; pripravili pa so tudi že prvi dogodek na nabrežju. Teh bo v poletnih tednih še več.