Foto: PGK
Foto: PGK

Mariborčan Borut Gombač je prejemnik 24. Veronikine nagrade, ki so mu jo za pesniško zbirko S konico konice jezika slovesno podelili sinoči v Celju.

Dobitnik velike Veronikine nagrade Borut Gombač je med petimi nominiranci za prestižno pesniško nagrado najbolj prepričal žirijo in sicer s pesniško zbirko S konico konice jezika, ki je izšla lani pri Založba Hiša poezije - Poetikon. Gre za peto pesniško zbirko, ki jo je priznani literarni ustvarjalec pisal in urejal dobro desetletje. »Pri tej pesniški zbirki sem se preprosto odločil prisluhniti besedam, čimbolj tankočutno in v nekem trenutku besede spregovorijo same«, pravi Borut Gombač.

Zasnova zbirke S konico konice jezika je oblikovno domiselno, saj vsako pesem uvaja krajša predhodnica, katere zadnji verz je naslov naslednje pesmi. Gre za kratke tri ali štiri vrstične rimane pesmi, v njih pa avtor prepleta svoj intimni svet s samoizpraševanjem o lastnem smislu obstoja in razgrinja skrivnosti življenja.

Uveljavljeni mariborski pesnik, zaposlen v tukajšnji Univerzitetni knjižnici, piše kratke in dolge pesmi, pesmi v rimah in v prozi. Ustvarja tudi radijske in lutkovne igre, pravljice in songe, ki so uglasbeni na treh zgoščenkah.