Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Maribor je danes podelil priznanja prostovoljcem, ki že leta aktivno sodelujejo pri njegovih akcijah in projektih.

Cesta ni igrišče, pravi prostovoljec Bogdan Fluher, saj je pravilnega gibanja v prometu treba učiti že najmlajše: »Odrasli jim dajemo zgled, varno je treba prečkati cesto, varno hoditi po pločniku.

Listino je prejela Srednja Prometna šola Maribor, ki je na področju ozaveščanja varnosti v prometu v preteklih letih naredila zelo veliko. Kaj polagajo na srce njihovim dijakom? »Predvsem to, da je treba opazovat promet, sodelovat z drugimi udeleženci v prometu, kjerkoli smo že, pravi ravnateljica Mira Jug Skledar.

Že drugo leto sodelujejo v projektu Varna mobilnost: »Tudi odrasli kdaj pa kdaj potrebujemo obnovitvena znanja, obnovitvene delavnice ali pa nam tudi kdo na prijateljski ravni pove, na kaj moramo biti še posebej pozorni. Mladi pa to potrebujejo še toliko bolj.«

Prostovoljci Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu opravijo letno 3200 ur dela, »pro bono, z ljudmi in za ljudi,« pa pravi predsednik sveta Vinko Virtnik.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik