Lenart Foto: MMC RTV SLO
Lenart Foto: MMC RTV SLO

V občini Lenart bodo danes v drugem branju potrjevali proračun za prihodnje leto. Težek bo nekaj čez 10 milijonov evrov. Dobrih 60 odstotkov denarja bodo namenili za investicije. Daleč največja bo zagotovo gradnja dolgo pričakovane centralne čistilne naprave, ki bo končno uredila čiščenje odpadnih voda v občini.

Na začetek gradnje centralne čistilne naprave se v Lenartu pripravljajo že več let, priznava župan Janez Kramberger: "Ja, veste, kar precej ministrov se je zamenjalo, tako da zdaj smo nekako pred koncem."

V teh dneh pričakujejo od ministrstva za okolje še končni sklep in potrditev projekta, ki bo v pretežni meri financiran iz evropskih sredstev. Temu bo sledil razpis za izbiro izvajalca: "Imamo vse pripravljeno, da lahko ta razpis izvedemo, tako da prihodnje leto sem prepričan, da bo to glavna investicija v Lenartu." Zanjo je v proračunu predvidenih skoraj 2 milijona 300 tisoč evrov. Med večjimi investicijami, ki jih bodo končali prihodnje leto, je tudi skoraj pol milijonska gradnja namakalnega sistema Selce, v celoti jo financira država. Manj denarja kot bi si želeli, poldrugi milijon, bo v proračunu na voljo za obnovo in vzdrževanje kar 200 kilometrov občinskih cest. Prihodnje leto bodo med drugim obnavljali: "Tretji del povezave iz Zamarkove proti Voličini, potem cesto Hrastovec Vinička vas, ki je res zelo dotrajana, potem pa nadaljevati v krajevni skupnosti Voličina."

Nadaljevali bodo tudi asfaltiranje gramoziranih odsekov do posameznih gospodinjstev, zgradili okoli 25 kilometrov kolesarskih poti, poskrbeli za varčno javno razsvetljavo, končali ureditev lenarške tržnice… ali kot pravi župan Janez Kramberger – dela v občini ne bo zmanjkalo. Prej bo zmanjkalo denarja.