Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ob 11-ih se bo v Kranjski Gori začela prva veleslalomska preizkušnja za Zlato lisico. Na startu je 64 tekmovalk, med njimi šest Slovenk, prva pa se bo na progo pognala Švicarka Michelle Gisin.

Četrti veleslalom sezone bo zaradi izjemno utrjene proge kot kaže najtežji doslej, med našo šesterico pa predvsem domačinka Meta Hrovat, ki je lani na podkorenski strmini stopila na najnižjo stopničko, pričakuje rezultatski preboj. "Trenutno moj položaj ni najlažji, nekaj tekem zaporedoma se niso niti najmanj končale, kot bi si sama želela. Zato je v takšnih razmerah težko najti samozavest. Ker po vsaki tekmi se je treba znova pobrati in najti motivacijo in se sestaviti. To je šport. Ne mislim zaradi tega obupati." Hrovatova ima številko 11, Tina Robnik, lani v Kranjski gori šesta, pa 20: "Podlaga je zahtevna. Start veleslaloma je prestavljen višje, do slalomskega starta je precej ledeno, podlaga je nemirna, smuči trese. Od polovice naprej je prijaznejše in se da smučati lepše."
S številko 23 se bo na progo pognala Ana Bucik, ki je doslej osvojila točke na vseh veleslalomskih tekmah sezone, po skoraj dveletnem premoru pa preizkus v tej disciplini čaka tudi Mariborčanko Ilko Štuhec, ki bo nastopila kot zadnja.
''Tekom poletja smo kar dosti delali na veleslalomu, tako je vedno, saj je to osnovna disciplina. Kakšnih specifičnih priprav na Zlato lisico ni bilo, glede na to, da sem tekmovala prejšnji teden. Mislim, da imam osnovo dobro in z veseljem bom tekmovala.''
Neja Dvornik s številko 56 in Andreja Slokar (63) bosta lovili prve veleslalomske točke v karieri, finalna vožnja se bo začela ob 14-ih, med največje favoritinje pa sodijo edini zmagovalki v sezoni Marta Bassino in Mikaela Shiffrin ter Petra Vlhova, Federica Brignone, Tessa Worley in Sara Hector.