Foto: Mestna občina Maribor/Aleš Klinc
Foto: Mestna občina Maribor/Aleš Klinc

Delo na gradbiščih mariborske občine poteka povečini nemoteno, kljub ukrepom zaradi epidemije novega koronavirusa. Delavci so ta čas v zaključnih fazah obnov Glavnega trga z delom Koroške ceste, Streliške ceste in Magdalenskega parka.

Glavni trg že tlakujejo

Na mariborski občini zagotavljajo, da je obnova Glavnega trga in dela Koroške ceste v polnem teku. Po obnovi podzemnih napeljav in namestitvi vodnega motiva trg zdaj tlakujejo. Pripravljajo se tudi na tlakovanje Koroške ceste. Sledila bosta še namestitev razsvetljave in urbane opreme ter restavracija kužnega znamenja.

Aleš Klinc z mariborske občine ob tem okoliškim prebivalcem zagotavlja, da bo odslej manj prekinitev oskrbe z vodo. Glavnina del, kot so priklopi hišnih komunalnih vodov je namreč večinoma končana, razen nekaterih na delu Koroške ceste v smeri tržnice.

Pri 4,9 milijonskem projektu je prišlo tudi do dodatnih del, ki bi lahko pomenila podražitve, a zahtevkov še niso prejeli.

Odprtje Streliške ceste že prihodnji teden?

Za konec aprila predviden zaključek del bo kljub vsemu zamujal za kak mesec, dodaja sogovornik. Dela se nadaljujejo tudi na Streliški cesti, potem ko so se pozimi zavlekla in nato prekinila. Vozišče so že asfaltirali, ta teden pa bodo prekrili še pločnike in zarisali talne označbe. Dela bi lahko končali prihodnji torek.

Je pa pri 1,5 milijonskem projektu prišlo do 250.000 evrov vredne podražitve, pojasnjuje Aleš Klinc. Naknadno so namreč naročili še izvedbo novih hišnih fekalnih in plinskih priključkov z namenom, da ulice ne bi kmalu spet razkopavali.

Naročila dreves zamujajo

Dela se nadaljujejo tudi v Magdalenskem parku, a imajo zaradi epidemije težave z dobavo naročenih dreves iz Italije.