Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Mineva mesec dni od takrat, ko sta hotela Bolfenk in Videc na Mariborskem Pohorju, ki sta v lasti slabe banke pristala po stečaju Športnega centra Pohorje, dobila novega najemnika. Denis Šlak, ki hotele najema skupaj z neimenovanim poslovnim partnerjem, je v tem času izpeljal že nekaj investicij in zaposlil 11 članov osebja, zdaj pa moči usmerja v razvoj ponudbe in promocijo.

Hotela Bolfenk in Videc ter pripadajoča apartmajska depandansa premorejo 405 postelj, velnes center z masažami, bazenom in kopeljo hamám ter restavracijo, uredili pa so tudi otroško škratovo vasico in energijsko pot. Ponudbi želijo dodati še električna kolesa in fitnes na prostem in v dvorani. Večino gostov predstavljajo mimoidoči in dnevni obiskovalci, do zdaj pa so našteli tudi okoli 70 takšnih, ki so prenočili, pravi najemnik Denis Šlak.

Ciljajo tudi na smučarje, predvsem tradicionalne goste iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. A je zimska sezona zaradi vremena nezanesljiva in kratka, zato bo treba vse moči usmeriti v poletno ponudbo.

Tako velike zmogljivosti bo težko napolniti, se zaveda najemnik in pravi, da bi brez poslovnega partnerja težko shajal. Da bo poslovanje vzdržno, bo preteklo še nekaj mesecev, a razmišlja dolgoročno in bi hotele od slabe banke rad odkupil.

Šlak sicer upa na večje povezovanje različnih pohorskih gostincev in turističnih ponudnikov, saj lahko le tako oblikujejo skupno blagovno znamko in rešijo pohorski turizem.