Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Nocoj se bosta v zadnjem krogu domačega nogometnega prvenstva za naslov prvaka pomerila Maribor in Mura. Kapaciteto na stadionu Ljudski vrt so lahko zaradi sproščanja ukrepov tik pred zdajci povečali z 2000 na 3500 gledalcev, zato so dodatne vstopnice prodajali še danes.

Dodatne vstopnice so šle v prodajo ob 9-ih, pred trgovino Vijolč'na bajta center pa se je dolga vrsta vila že prej. Nekateri so čakali od pol šestih.

Strogi ukrepi

Na tribuni bodo veljala stroga zdravstvena pravila. Organizatorji priporočajo prihod uro in pol pred začetkom ob 20-ih. Vsi gledalci, razen mladoletni v spremstvu staršev, bodo morali predložiti potrdilo o prebolelosti ali cepljenju ali do 3 dni star negativen izvid na COVID. Tekmo lahko spremljajo le s svojega sedeža. Ob gibanju, na primer do stranišča, si morajo nadeti masko. Policisti bodo dogajanje nadzorovali s pomočjo foto in video tehnologije tako na stadionu kot tudi v okolici in na določenih ulicah.

Maribor za naslov potrebuje vsaj točko

Maribor tekmecu iz Prekmurja beži za tri točke, a za naslov prvaka potrebuje vsaj še eno. V primeru Murine zmage in izenačenega skupnega seštevka bo zaradi boljše medsebojne statistike nalov romal v Mursko Soboto.

Organizatorji prosijo, naj navijači tudi v primeru ugodnega razpleta za domače ostanejo na svojih sedežih in ne stečejo na igrišče. S svojim vedenjem namreč soodločajo o tem, kakšna bo v negotovih časih prihodnost slovenskega nogometa.