Ob večerih, ko v soju prazničnih luči zasije center Maribora, se ljudje še posebej radi sprehodijo po darilni tržnici na Glavnem trgu. Iz zvočnikov odmeva prijetna glasba, v petnajstih hiškah pa se najde marsikaj lepega in tudi kulinarične dobrote, s čimer lahko obiskovalci polepšajo praznike sebi in svojim bližnjim.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Obisk darilne tržnice na Glavnem trgu v Mariboru je dober, ugotavlja vodja mariborskih tržnic Nataša Matijevič. V okrašenih hišicah ponudniki prodajajo domače dobrote – vse od suhega sadja in medu do salam in pekovskih izdelkov: »Ponudba na Darilni tržnici je resnično bogata, lokalni pridelovalci ponujajo med, olja, buteljke, mariborski gin, do pekovskih izdelkov, salame, potice…« Vse to pa zavijejo v lične darilne pakete.

Povpraševanje na darilni tržnici je večje ob večerih in čez vikend, čez teden pa je malo bolj mirno. Prodajalka Nataša iz podjetja Mozaik dobrot iz Frama s prodajo ni najbolj zadovoljna:
»Tako tako. Bi si želeli malo več. Ljudje pridejo, malo pogledajo, pa ne kupijo. Včasih pa kupijo. Nekaj je.«

Kako je darilna tržnica všeč obiskovalcem? »Meni je všeč. Sem kupil tudi darila, v zadnjem trenutku mi ni za hodit v trgovine. Tudi meni je zelo všeč, prava popestritev za Maribor. Super je, res lepo vzdušje.« Darilna tržnica bo odprta do 30. decembra, tudi med prazniki od 10. do 20. ure.