Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborski občinski dom starejših občanov, Dom pod gorco, ni uspel na državnem razpisu za koncesijo za opravljanje institucionalnega varstva. Ta bi omogočila širjenje doma z gradnjo prizidka z 68 posteljami. Mestni svet je v ta namen domu že izdal soglasje k zadolževanju in za dokapitalizacijo z občinskimi zemljišči.

Župan Saša Arsenovič je kljub temu optimističen: "Novica nas seveda ni razveselila. Upali smo, da bomo že zdaj izbrani, vendar je bilo toliko več povpraševanja, kot je bilo postelj na razpolago. Mi smo zagotovili 68 novih ležišč, tako da upam, da bomo uspešni na razpisu, ki gre ven v marcu. Če bo treba, bomo tudi kakšno vsebino prilagodili, tako da, še vedno bo tudi Maribor prav gotovo deležen tega, ker to v našem mestu in regiji več kot potrebujemo."

Pritožbe na razpisni postopek ne bodo vložili, saj je bil postopek po mnenju župana izveden korektno. Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so nam potrdili, da bo letos objavljen še en takšen razpis v enakem obsegu, 1100 postelj, a o datumu objave še ne govorijo.

Sta pa na aktualnem razpisu koncesijo pridobila tudi dva zasebna projekta okolici Maribora: načrtovani dom podjetja SeneCura v Rušah in podjetja SPIN ING v Hajdini.