Foto: Reuters
Foto: Reuters

Organizacija Solidarnostni sklad, ustanova za pomoč mladim, objavlja v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru in s tukajšnjim Klubom študentskih in dijaških družin razpis za dodelitev denarne pomoči študentskim družinam.

Študentske družine že sicer spadajo med socialno občutljivejše, med epidemijo pa so še ranljivejše, pojasnjuje predsednica Kluba študentskih in dijaških družin Maribor Mojca Ban:

"V trenutni situaciji se kar pozna, da je pomanjkanje dela, sploh študentskega, tako da pričakujemo kar nekaj prošenj."

V mariborski klub je včlanjenih okoli 30 družin. Večina ima enega ali dva otroka. Pričakujejo, da bodo enkratno pomoč, 200 evrov, razdelili približno tretjini. "Računamo 10 družin, to je skupaj 2000 evrov. V primeru, če bo res veliko prošenj, pa bomo tudi povečali finance," pravi sogovornica.

Prijavo je mogoče oddati na spletni strani Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Prijavijo se lahko družine, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • vsaj eden izmed staršev mora imeti veljaven status študenta na kateri koli članici Univerze v Mariboru ali drugih visokošolskih in višješolskih zavodih s sedežem v Mariboru;
  • starš študent ni v delovnem razmerju;
  • je član Kluba študentskih in dijaških družin Maribor (članstvo je brezplačno, včlaniti se je mogoče kadarkoli).

Rok za prijavo na razpis se izteče 23. novembra.